Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVI GA VOLE

Kralj glamura Becks: Nemojte me pamtiti kao šminkera

david beckham
Fiona Hanson/Press Association/PIXSELL
18.05.2013.
u 08:45

Tony Blair priznao je da je baš Beckham odradio ključni dio kada je London dobio domaćinstvo OI 2012.

David Beckham bio je vrlo dobar nogometaš, u nekim dijelovima karijere i vrhunski. Bio je veznjak koji je iz centaršuta svoje suigrače lakoćom gađao točno u trepavicu, bio je majstor slobodnih udaraca, veliki radnik i vođa na travnjaku. No, većina javnosti ipak će ga pamtiti kao nogometaša šminkera, prvog koji je od sebe stvorio globalni brend i to jako dobro naplatio.

Najtraženiji na Googleu

– Stvari kojima sam se bavio izvan terena kod nekih su ljudi umanjili vrijednost onoga što sam davao na terenu, svjestan sam toga. No, ipak sam nogometaš koji je igrao za ponajbolje klubove svijeta, a vodili su me najbolji treneri na svijetu – rekao je jučer Beckham.

Gdje god se Becks pojavio, bio je glavna zvijezda. Uostalom, na jednoj proslavi njegova rođendana bili su i Barack Obama, Oprah Winfrey, Tom Cruise...

Što Beckham znači Britancima na humorističan način opisuje izjava Hugha Granta u filmu \"Zapravo ljubav\": \"Britanija je zemlja Shakespearea, Beatlesa, Churcilla, Seana Conneryja, Harryja Pottera i desne noge Davida Beckhama, a lijeva samo dolazi u paketu\".

Nema kutka na Zemlji gdje nisu čuli za Davida Beckhama, uostalom 2003. i 2004. bio je najtraženiji sportski pojam na Googleu.

A koliki je Becksov utjecaj u svijetu potvrđuje izjava bivšeg britanskog premijera Tonyja Blaira:

– Presudnu ulogu u dodjeljivanju domaćinstva Olimpijskih igara Londonu imao je Beckham, a ne ni ja ni princ William.

Zaradit će novih 200 milijuna eura

No, za sve što je napravio na travnjaku treba mu skinuti kapu. Da će mali David postati veliki nogometaš naslutilo se kad je navršio 16 godina. Već tada potpisao je profesionalni ugovor s Manchester Unitedom, i to uz prisutnost Alexa Fergusona. No, paralelno s nogometnom karijerom, Becks je gurao i karijeru modela, ambasadora, šminkera. Čak je i po tome birao klubove i gradove u kojima će igrati – Manchester, Madrid, Los Angeles, Milan, Pariz. I zato marketinški stručnjaci predviđaju da će u idućih 15 godina zaraditi još 200 mil. eura, koliko je zaradio dosad. Jedan je ugovor potpisao nedavno, s Kineskim nogometnim savezom. Za pet godina promoviranja kineskog nogometa dobit će 30 mil. eura!

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije